Compania Marvel, dată în judecată pentru că ar fi furat muzica dintr-un celebru serial maghiar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Marvel a fost dată în judecată de un cetăţean ungur, pe motiv că ar fi furat muzica de pe genericul unei serii de filme cu supereroi.

Compania Marvel a fost dată în judecată, fiind acuzată că ar fi furat tema piesei muzicale folosite pe genericul seriei animate „X-Men“ de la o producţie maghiară celebră în anii '80, intitulată „Linda“, scrie TMZ.

Cetăţeanul de origine maghiară Zoltan Krisko, care a mai acuzat în trecut şi companiile Disney, FOX, Apple, Amazon şi altele, susţine că muzica de pe genericul filmului cu supereroi este furată din serialul maghiar.

Serialul „Linda“ a fost difuzat în Ungaria între anii 1984 şi 1991 şi, potrivit informaţiilor din documentele depuse în procesul intentat de Krisko, a fost de mare succes la acea vreme.

Krisko susţine că administrează averea unui compozitor maghiar pe nume György Vukán, care, în 1983, a compus piesa difuzată în serialul „Linda“ şi că, astfel, drepturile asupra muzicii realizate de Vukán îi revin.

Zoltan Krisko a mai afirmat că nu a auzit de existenţa serialului animat „X-Men“ şi de genericul acestuia până în anul 2017, când a descoperit că piesa sună exact ca cea folosită în serialul „Linda“.

Acum, bărbatul vrea să fie despăgubit cu o sumă mare de bani din profitul obţinut de seria animată, care să revină moştenirii lăsate de György Vukán, care a decedat în anul 2013, deoarece susţine că succesul francizei este datorat piesei emblematice „furate“.

Piesa de generic a serialului maghiar: 

Piesa de generic a producţiei Marvel: 

Mai multe pentru tine:
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă