Victoria Nuland la Bucureşti. Ponta: „Partenerii noştri nu vor scandal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta alături de Victoria Nuland FOTO GOV.ro

Victoria Nuland la Bucureşti. Adjunctul secretarului de stat al SUA s-a întâlnit astăzi cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, după ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

După întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, de la sediul MAE, Victoria Nuland a ajuns la sediul Guvernului pentru o întrevedere cu premierul Victor Ponta.

„În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiţiei şi  în domeniul  economic,  îndeosebi cele din sectorul energetic şi IT, precum şi  noi propuneri de dezvoltare a acestora. Premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obţinute de România în consolidarea reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, precum şi angajamentul Guvernului în acest sens. De asemenea, a subliniat susţinerea şi măsurile luate de Guvern pentru o  alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale.  A fost evidenţiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu.

Primul-ministru a discutat cu oficialul american şi o serie de acţiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii privind evoluţiile din vecinătatea estică“, se arată într-un comunicat al Guvernului, referitor la discuţia dintre Ponta şi Nuland.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat, în şedinţa de Guvern care a succedat întâlnirea cu Nuland, că a ajuns la concluzia că "partenerii noştri nu vor scandal".

Citeşte şi:

Victoria Nuland la Bucureşti. Emisarul SUA a cerut Parlamentului să adopte Legile Big Brother

Victoria Nuland la Bucureşti. Adjunctul secretarului de stat al SUA s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ulterior, emisarul SUA a avut şi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Pe parcursul zilei, Nuland mai are programate discuţii cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu liderii partidelor politice.