Veste proastă. Orban: Nu avem resursele financiare necesare dublării alocaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, după o şedinţă a conducerii PNL, că alocaţiile pentru copii nu se vor dubla de la 1 august, aşa cum prevede legea, pentru că nu sunt bani la bugetul de stat. Totuşi, alocaţiile vor fi majorate.

„Vom gasi o solutie impreuna cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanţe, analizam variantele pe care le avem la dispozitie, dar vom adopta o solutie care sa duca la cresterea alocatiilor, dar nu la dublarea imediata pentru ca nu avem resursele financiare necesare dublarii acum a alocatiilor. Obiectivul nostru este ca in maximum doua saptamani sa adoptam aceasta solutie”, a declarat Ludovic Orban.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului dacă Executivul nu dublează alocaţiile cum prevede legea.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abţineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.