Un deputat PSD l-a avertizat pe Ungureanu: Vei avea soarta lui Aldo Moro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Adrian Solomon l-a avertizat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu, în timpul unei conferințe de presă susținută astăzi, că va avea soarta lui Aldo Moro, un politician italian răpit și ucis în 1978, dacă nu va trece pe la Primăria Bârladului pentru a se interesa de soarta cetățenilor.

"Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai. Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnul prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul simţ să suni la primărie înainte că vii", a declarat Solomon în conferința de presă a Partidului Social-Democrat, susținută la Bârlad.

Aldo Moro a fost un politician de calibru al Italiei, care a condus Partidul Creștin-Democrat din peninsulă. Acesta a fost numit prim-ministrul Italiei în 1963 pentru prima oară. A mai condus țara din postura de premier între anii 1974 și 1976. Totuși, moartea sa violentă este cea care l-a făcut să rămână în memoria tuturor. În contextul unor conflicte politice puternice în Peninsulă, Aldo Moro a fost răpit pe 16 martie 1978 și a fost omorât după 55 de zile de tortură de către grupul terorist Brigăzile Roșii.

Deși multă lume a crezut că declarația deputatului PSD reprezintă o amenințare cu moartea, Solomon a dat câteva clarificări în emisiunea "Deschide lumea" de la Realitatea TV: "Cum să creadă lumea că l-am amenințat eu? Eu sunt convins că nu va veni la Bârlad. Eu nu am comparat nicio persoană. Am folosit o expresie. Adică va avea viața grea, nu mă ocup eu de Brigăzile Roșii. Sunt cuvintele mele, sunt constient de asta".

Adrian Solomon ocupă funcția de deputat din anul 2008, atunci când a fost ales într-un colegiu din județul Vaslui.