Traian Băsescu, la Adevărul Live: N-am niciun gând de a candida la Preşedinţia Republicii Moldova. La Primăria Capitalei, mai păstrăm misterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu exclude orice posibilitate de a candida la Preşedinţia Republicii Moldova, arătând că a cerut să obţină cetăţenie moldovenească pentru că a promis în timpul mandatului său.

„Am văzut speculaţiile unor oameni de proastă calitate, punând aceast solicitare pe seama faptul că m-aş ascunde de procurorii români în Moldva. Din Moldova te aduce oriuce procuror în 24 de ore. În timpul meu s-au dat 500 de mii de cetăţenii româneşti pentru persoanele din Moldova, mi s-a părut firesc să cer şi eu cetăţenia moldovenească. Indiferent că statul moldovean va fi sau nu de acord, eu mi-am făcut datoria. N-am niciun gând să candidez. Ca să candidezi în Moldova, trebuie să ai 10 ani domiciliul acolo, dar mie nici prin gând nu-mi trece“, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Întrebat dacă s-a decis în privinţa unei candidaturi la Primăria Capitalei, Băsescu a răspuns:  „Dacă am lămurit-o că nu voi candida la preşedinţia Republicii Moldova, hai să mai păstrăm un mister. Să vedem. Analizez, voi face ce trebuie“.

Referitor la candidaţii înscrişi în cursa electorală pentru Primăria Bucureşti, Băsescu a spus că sunt „interesanţi“.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut recent demersurile pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova. Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO