Sondaj. Răsturnare de situaţie la prezidenţiale. Cine e contracandidatul-surpriză care ar putea intra în turul al II-lea cu Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis conduce detaşat în preferinţele elctoratului, arată ultimul sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Locul doi e ocupat în mod surprinzător de Mircea Diaconu (16,7%), în timp ce următorul clasat e la aproape două procente în spate.

Ultimul sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, vine cu o mare surpriză în ceea ce priveşte clasarea candidaţilor pentru prezidenţiale. Klaus Iohannis are o intenţie de vot de 45,7%, adică ar putea cu puţină şansă să iasă din primul tur, însă pe locul al doilea a venit în forţă candidatul Alianţei Pro România  - ALDE, Mircea Diaconu, care are o intenţie de vot de 16,7%.

Viorica Dăncilă e pe locul al treilea, potrivit intenţiei de vot, cu un scor de 15,1%, iar candidatul Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, ar avea doar 12,6%. 

Theodor Paleologu, candidatul PMP, ar strânge 6,9% din voturi, în timp ce Kelemen Hunor ar obţine 2,9%.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 8 -28 octombrie – prin telefon, la comanda Europa FM, pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eşantionare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Citeşte şi:

Sondaj. PNL, USR şi PLUS ar putea da noul Guvern dacă mâine ar fi alegeri parlamentare. La cât a ajuns PSD

Mai multe pentru tine:
FCSB - Farul se joacă diseară, cu titlul pe masă. Condiția simplă prin care roș-albaștrii devin campioni
Contra-propunerea pentru un armistiţiu, „ultima şansă” a Hamas, înainte de ofensiva militară planificată a Israelului în Rafah
Preşedintele Erdogan speră că următorul secretar general al NATO va aborda preocupările Turciei cu privire la terorism
România, campioană europeană, se luptă pentru aur la Campionatul Mondial de Dans Sportiv din China FOTO
Fabrică veche de la 1880, ajunsă mall. Ce scria presa din anii '70 despre această glorie a industriei românești
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte“: UE scoate armele din dotare împotriva Chinei | Politico
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Washingtonul anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina. Prioritate au sistemele Patriot VIDEO
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”