Sondaj. PNL ar spulbera PSD în cazul anticipatelor. Liberalii, aproape de 50%. Ce partide ar rata intrarea în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban ar reuşi să-şi strângă o majoritatea aproape de unul singur în Parlament. FOTO Inquam Photos

PNL ar obţine aproape 50% în cazul în care ar avea loc anticipate, arată o cercetare realizată de IMAS, la comanda Europa FM. La mare distanţă se află PSD, care cu greu ar obţine 20%.

47,4% dintre cei chestionaţi au răspuns că dacă ar avea loc alegeri anticipate, PNL ar fi opţiunea lor, potrivit unui sondaj al IMAS, la cererea Europa FM. E cea mai mare intenţie de vot pe care a atins-o PNL în ultimii şase ani. 

În uşoară revenire este şi PSD, care după ce în decembrie avea o intenţie de vot de 18,5%, în ianuarie are o intenţie de vot de 20,6%. O uşoară creştere a cunoscut şi USR, de la 11,5% până la 12,4%. PMP, ALDE şi Pro România nu ar prinde Parlamentul.

De asemenea, nu ar avea suficiente procente pentru a intra în Parlament nici PLUS, care ar strânge doar 4%, în timp ce UDMR e aproape de prag, având o intenţie de vot de 4,7%.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI.Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani şi peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.