Se pregătește proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, vicepremierului și ministrului Afacerilor de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale, urmând ca săptămâna viitoare coaliția de guvernare să decidă data desfășurării primului tur.

Ciolacu: Foto: Săptămâna viitoare stabilim data alegerilor prezidențiale Foto:NQUAMPhotos OctavGanea

„În urma deciziilor luate în coaliția de guvernare îi solicit domnului vicepremier și ministru al Afacerilor de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Prim-ministrul a afirmat de asemenea că: „săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date 15 sau 29 septembrie se va desfășura primul tur” al alegerilor prezidențiale.

Liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au decis, joi, în urma ședinței care a avut loc la Palatul Victoria, asupra a două variante de lucru în privința organizării alegerilor prezidențiale „Turul 1: pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie”, potrivit surselor politice consultate de „Adevărul”. Decizia finală va fi luată marți.

Aceasta după ce ședinţa de miercuri a liderilor PSD și PNL de la Vila Lac nu a adus nici un rezultat nou. Niciunul dintre cele două partide nu a cedat, ambele menţinându-și ferm poziţia în ceea ce priveşte calendarul alegerilor din acest an. PNL ar fi vrut mutarea alegerilor prezidențiale în noiembrie, chiar dacă în luna martie agrease ca alegerile sa fie organizate în septembrie.