PSD, majoritate la Senat fără PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul Ştefan Stoica a continuat şirul dezertărilor din PPDD şi a anunţat marţi, în plenul Senatului, că se va alătura grupului parlamentar al PSD, grupul social-democraţilor ajungând astfel la 70 de membri, iar o alianţă cu PC şi UDMR ar schimba majoritatea parlamentară.


În Senat, la acest moment, grupurile parlamentare au următoarea componenţă numerică: grupul PSD - 70 de membri, grupul PNL - 50 de membri , grupul PDL - 23 de membri, grupul PPDD - 14 membri, grupul PC - 9 membri, grupul UDMR - 8 membri.

Fără senatorul PPDD Antonie Solomon, care a fost condamnat la trei ani de înschisoare pentru luare de mită, locul său în Senat urmând să fie vacantat în următoarea perioadă, numărul senatorilor ajunge la 174. Un trio-PSD, PC şi UDMR ar însuma împreună 87 de senatori, ceea ce ar schimba majoritatea parlamentară din prezent. În aceste condiţii, o ruptură în USL s-ar produce în detrimentul liberalilor.

De altfel, Viorel Hrebenciuc, cel care orchestrează mişcările de trupe din Parlament, nu a ascuns că PSD şi-a format o nouă majoritate, însă fie ea şi fragilă. „Avem acel 51% în Parlament, dar sunt momente prin care ţara nu poate fi guvernată cu 51%. Majoritatea nu au experienţă parlamentară suficientă. Nu-ţi poţi permite să intri într-un nou buget cu un Guvern care depinde de 15 voturi“, a fost explicaţia lui Viorel Hrebenciuc din urmă cu câteva zile, la Realitatea TV.

Noua majoritate, care prinde tot mai mult contur în Parlament, şi-a arătat deja colţii. Membrii PSD, PC şi UDMR din Biroul Permanent al Senatului şi-au dat mâna săptămâna trecută şi au respins dezbatere pe starea justiţiei, propusă de preşedintele PNL Crin Antonescu. La finalul şedinţei, liderul liberal s-a recunoscut învins de colaborarea între cele trei partide. „Doriţi să păstrăm virginitatea acestei incinte, o putem face“, a fost reacţia lui Crin Antonescu.

Pe aceeaşi temă:

Încă o trădare a PC ar schimba majoritatea parlamentară

VIDEO Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, şi-a pierdut funcţia de senator. Edilul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american