PSD Gorj: „Protestul de ieri este momentul de maximă intensitate al unei acţiuni puse la cale cu mai mult timp în urmă în laboratoarele de la Cotroceni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia PSD Gorj a trimis, astăzi, un comunicat de presă în legătură cu protestul antiguvernamental organizat de diaspora, ieri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. În opinia acesteia, vinovat de situaţie este preşedintele ţării.

„Iohannis a cerut de mai multe ori demiterea Guvernului şi a atacat în mod repetat Guvernul prin declaraţii iresponsabile. De exemplu, a acuzat premierul de trădare naţională pentru că a avut întâlniri cu reprezentanţii statului Israel, a întrebat retoric dacă Guvernul mai are bani de pensii şi salarii“, potrivit sursei mai sus citate.

„Scopul preşedintelui a fost şi este acela de a răsturna prin violenţă actuala majoritate parlamentară şi electorală. Preşedintele a girat politic toate mesaje de incitare la ură şi acţiune violentă împotriva PSD, a Guvernului, dar şi împotriva tuturor membrilor, simpatizanţilor şi susţinătorilor de orice fel ai PSD. Asistăm nu numai la încercarea de schimbare a majorităţii prin violenţă, dar şi la o încercare de epurare politică. Toţi aceşti oameni pot ajunge rapid să fie victime ale statului paralel condus de Iohannis“.

Potrivit comunicatului, prin acuzaţiile aduse Jandarmeriei, preşedintele a subminat ordinea în stat. „Preşedintele nu s-a bazat pe nici o analiză oficială înainte de a face acuzaţii. Preşedintele a comandat Procuraturii să deschidă dosare penale conducătorilor Jandarmeriei. Intruziunea directă în activitatea Procuraturii este încă o acţiune tipică a statului paralel“.

„Preşedintele încearcă astfel să-i timoreze pe jandarmi pentru ca acţiunile violente ale protestatarilor să-şi poată atinge scopul de a dărâma Guvernul. Nu mai rămâne decât să iasă şi să spună „Corupţia ucide“, ca la Colectiv, şi să ceară „guvernul meu“. Acesta este de fapt scopul acţiunii sale“, se mai arată în comunicat.

„Preşedintele a implicat în acţiunea sa partidele politice ale opoziţiei, care au susţinut în mod direct operaţiunea de dărâmare prin violenţă a Guvernului. Pentru că nu au susţinere populară, PNL şi USR au inventat un nou popor, Diaspora, în încercarea de a-şi legitima acţiunea. PNL şi USR, la comanda lui Iohannis, acţionează împotriva democraţiei pluripartide“.

„Preşedintele şi-a ignorat atribuţia de mediere între instituţii, acuzând instituţia fundamentală care asigură ordinea publică şi incitând la război civil. Preşedintele este complice la violenţă şi la tentativa de răsturnare prin forţă a ordinii de drept şi a rezultatului alegerilor“, conchide comunicatul semnat de Biroul de presă al PSD Gorj.