Prima reacție a lui Nicolae Ciucă după anchetarea lui Iulian Dumitrescu

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, sustine că formațiunea politică pe care o conduce nu va obstrucţiona Justiţia și că şeful Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, și-a dat demisia din toate funcţiile politice pentru a evita crearea unui prejudiciu de imagine partidului.

Ciucă: Nu s-a luat o decizie privind funcţia de prim-vicepreşedinte PNL Foto: Arhivă

"Partidul Naţional Liberal, ca de fiecare dată, nu a obstrucţionat şi nu va obstrucţiona Justiţia. Iar, în momentul în care s-a definitivat ziua de ieri şi am avut un comunicat al DNA, am stat de vorbă cu domnul Iulian Dumitrescu şi, ca de fiecare dată, pentru a evita prejudiciul de imagine adus partidului, domnul Iulian Dumitrescu a luat decizia să-şi dea demisia din toate funcţiile pe care le ocupa", a afirmat Ciucă, la sediul PNL, conform Agerpres.

El a spus că nu cunoaşte dosarul acestuia. "Nu ştiu ce este în dosar, nu comentez ce este în dosar, este o anchetă în derulare, motiv pentru care tot ceea ce ţine de punerea la dispoziţie a datelor şi informaţiilor pentru derularea întregului proces de investigare va fi pus la dispoziţie", a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă i-a cerut lui Dumitrescu să-şi dea demisia, Ciucă a spus: "Este o decizie pe care fiecare membru al Partidului Naţional Liberal a luat-o atunci când a avut probleme cu Justiţia şi aşa vom proceda şi de aici înainte".

El a precizat că nu s-a luat o decizie privind funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului lăsată liberă în urma demisiei lui Dumitrescu. "În acest moment nu am luat încă o decizie ce se va întâmpla, dar, atât timp cât a fost vacantată poziţia, va trebui să fie ocupată de către altcineva", a menţionat preşedintele PNL.

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat joi seara că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, în urma anchetei DNA. El deţinea funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

''Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă'', a scris pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii.