Premierul vrea să îl înlăture pe Sorin Blejnar de la ANAF. PDL se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României, Mihai Răzvan Ungureanu

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să îl înlăture pe Sorin Blejnar de la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), însă democrat-liberalii îi rămân încă loiali lui Blejnar, notează Rtv.net.

Ungureanu nu renunţă la varianta înlăturării lui Blejnar, însă aşteaptă să expire ultimatumul pe care i l-a dat şefului Fiscului. Premierul l-a somat pe Blejnar să vină la bugetul de stat cu 2 miliarde de euro, bani pe care ar trebui să îi obţină din combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit aceleaiaşi surse, Ungureanu îi urmăreşte şi pe şefii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi şeful Gărzii Naţionale.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara la începutul lunii martie, că nu se discutaseo eventuală schimbare a lui Blejnar de la şefia Fiscului şi a subliniat că, dacă nu există probleme, ar fi lipsită de sens o schimbare la ANAF din cauza presiunii presei.

Pe de altă parte, liderul social-democrat Victor Ponta i-a cerut premierului Ungureanu, într-o scrisoare trimisă acestuia la începutul lunii, să îl demită pe şeful ANAF.

„Îi voi spune premierului că are o în subordine un funcţionar care a comis abuzuri şi pe care cred că domnul Ungureanu, dacă doreşte cu adevărat şi are puterea, va trebui să îl schimbe", a decarat peşedintele PSD.