Ponta: Urăsc tot ce reprezintă Băsescu, a arătat că este tributar şantajului şi altor metode securiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a susţinut, la PRO TV, că sintagma "dottore" rostită de preşedintele Traian Băsescu doar cu puţin timp înainte ca el, ca prim-ministru, să fie acuzat de plagiat i-a dovedit încă o dată că actualul şef al statului rămâne tributarul "şantajului" şi altor metode securiste.

"Episodul acela mi-a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că preşedintele Băsescu va folosi întotodeauna, cât va fi în viaţă - şi îi doresc o viaţă cât mai lungă - şantajul şi armele cele mai murdare în politică. Acel episod mi-a dovedit că preşedintele Băsescu va rămâne întotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri să îmi descopere ", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

El a susţinut, fără să dorească să prezinte detalii, că preşedintele a încercat să îl şantajeze în acest fel. Premierul a completat că nu a fost un şantaj direct, dar că i-a dovedit că nu vor putea niciodată să gândească la fel şi că el nu o să "scormonească" în trecutul lui Băsescu să afle lucruri despre el.

"Asta este o gândire securistă. Eu am avut şansa naturală să am 17 ani la Revoluţie şi urăsc ceea ce domnul preşedinte Băsescu reprezintă", a adăugat Ponta.

El a precizat că respectă însă instituţia prezidenţială.

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat în iunie pe Victor Ponta şi i-a spus: "Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

La scurt timp după această declaraţie, premierul a fost acuzat de plagiat, revista Nature arătând că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă şi care indică faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.