PNL Covasna mizează pe candidaţi maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Covasna Marius Obreja a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că PNL va avea candidaţi proprii, de naţionalitate maghiară, la funcţia de primar, în şapte comune din judeţul Covasna.

Obreja a precizat că, în general, PSD şi PNL Covasna vor avea liste proprii de candidaţi pentru consiliile locale şi doar în câteva localităţi, precum municipiul Târgu Secuiesc, comunele Breţcu, Hăghig şi, probabil, Zagon şi Zăbala, vor participa în alianţă, sub sigla USL.

De asemenea, conform protocolului USL, PNL va desemna candidaţi atât pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.

Potrivit declaraţiilor lui Obreja, targetul electoral al PNL Covasna este câştigarea a cel puţin unei funcţii de primar, a patru funcţii de viceprimar, a minim 30 de posturi de consilier local în judeţ, faţă de cele 20 existente în prezent, precum şi a cel puţin câte trei locuri în CL Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna.

Marius Obreja a subliniat că PNL Covasna se adresează tuturor cetăţenilor din zonă, indiferent de naţionalitate, astfel încât, campania electorală a liberalilor va fi una bilingvă, în română şi maghiară.

Mai multe pentru tine:
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns