Paleologu, despre războiul cu Liiceanu: Nici la înmormântarea tatălui meu nu a catadicsit să vină. E o ranchiună de 21 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu - FOTO Eduard Enea

Candidatul PMP la prezidenţiale Theodor Paleologu a explicat la „Adevărul Live”, conflictul său cu Gabriel Liiceanu, în contextul în care acesta din urmă a publicat în urmă cu câteva zile un articol în care îl critică pe Paleologu că îi sabotează şansele lui Dan Barna şi o ajută astfel pe Viorica Dăncilă. Candidatul PMP a afirmat că cearta dintre cei doi datează din 1998 şi că de atunci nu şi-au mai vorbit deloc.

„Ranchiuna domnului Liiceanu este veche de 21 de ani. De unde vine asta. În 98 am avut o divergenţă de opinie în legătură cu bombardamentele NATO din Iugoslavia, am fost uşor ironic la adresa dânsului dar nu mi-a iertat asta niciodată. Nici cu tatăl meu nu a mai avut legături, la înmormântarea tatălui meu nici nu a catadicsit să vină, cărţile tatălui meu nu a mai vrut să le preia în editura sa. Nu-i nicio pagubă, să ne înţelege. Noi nu am mai vorbit niciodată de atunci. Şi uite că mi-a plătit o poliţă, crede el că e cel mai bun moment acuma”, a explicat Theodor Paleologu.

Acesta din urmă a mai explicat apoi că Liiceanu foloseşte aceleaşi cuvinte şi formule de laudă pentru Dan Barna precum cele pe care le-a folosit pentru Mugur Isărescu sau Traian Băsescu atunci când aceştia au candidat la prezidenţiale.

„Pe de altă parte, dânsul cu aceleaşi cuvinte, pe care le are la adresa domnului Barna, a susţinut şi alţi candidaţi. Şi pe Isărescu şi pe Băsescu. Şi sunt exact aceleaşi formule pe care le utilizează de fiecare dată când susţine pe cineva”, a adăugat Paleologu.

Reacţia acestuia vine în contextul în care Gabriel Liiceanu a publicat în urmă cu câteva zile un articol în care afirmă că Paleologu favorizează intrarea în turul doi al prezidenţialelor a Vioricăi Dăncilă prin sabotarea şanselor lui Dan Barna.

„In campania electorala actuala, Toader Paleologu aduce o nota de pitoresc. Seamana cu un copil care tine mortis sa se joace de-a oamenii mari. Ca sa atraga atentia, face giumbuslucuri si-si pierde simtul ridicolului. Avand in minte mari topoi literari, isi inchina campania memoriei tatalui, invoca, incurcandu-le intre ele, personaje din Iliada, face parada de citate latinesti la care electoratul ar urma sa freamate de emotie, le vorbeste romanilor despre cultura armelor… E fericit sa vorbeasca si sa se vorbeasca despre el”, a mai spus Liiceanu despre Paleologu.

Interviul integram cu candidatul PMP la prezidenţiale:

Paleologu: Ludovic Orban are o relaţie mai bună cu mine decât o are cu Klaus Iohannis. Barna nu mai poate fi salvat nici de pisicuţe, nici de Liiceanu

Mai multe pentru tine:
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”