Orban, la lansarea candidaturii lui Ciprian Ciucu: Viitorul guvern USR-PLUS, ca de altfel şi actualul guvern, formează o echipă pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi seară, la lansarea candidaturii lui Ciprian Ciucu la Primăria Sectorului 6, că mesajul său este unul clar: „Ciprian Ciucu, ca şi primar de sector, Nicuşor Dan, ca şi primar general, şi viitorul guvern USR-PLUS, ca de altfel şi actualul guvern, formează o echipă pentru bucureşteni”.

Orban a spus că îl cunoaşte pe Ciprian Ciucu din 1997, anul în care acesta s-a înscris în PNL.

„Ciprian Ciucu, în ultimii patru ani de zile, a fost un adevărat vârf de lance în opoziţia împotriva tuturor prostiilor care au fost azvârlite în capul bucureştenilor de administraţia PSD. Ciprian Ciucu a fost unul dintre puţinii consilieri care a făcut-o pe Firea să-şi piardă firea, în repetate rânduri, datorită faptului că a dezvăluit cu curaj toate matrapazlâcurile şi toate ilegalităţile care au fost făcute de PSD în administraţia Bucureştiului”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a susţinut că, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Ciucu este ”un reformator” în administraţia publică.

„Am venit alături de Ciprian Ciuc, alături de colegii din alianţa USR-PLUS, plentru a transmite un mesaj limpede: două echipe valoroase şi-au dat mâna (…) Ne-am dat mâna pentru a oferi Bucureştiului un viitor care să dea garanţia fiecărui bucureştean că va beneficia de servicii de calitate, că va trăi într-un oraş curat, că va putea să se deplaseze mai uşor, că va putea să respire un aer curat, că va putea să trăiască o viaţă de calitate în Capitala României. (….) Mesajul meu aici este foarte clar: Ciprian Ciucu, ca şi primar de sector, Nicuşor Dan, ca şi primar general, şi viitorul guvern USR-PLUS, ca de altfel şi actualul guvern, formează o echipă pentru bucureşteni şi colaborează pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele pe care le are Bucureştiul”, a afirmat premierul.

La rândul său, Ciprian Ciucu a spus că „administraţia Mutu a căpuşat Primăria Sectorului 6” şi că acesta arată ca ”o parte dintr-un oraş din Africa subsahariană”.

„Primarul Mutu a îngropat sectorul în datorii. Gândiţi-vă că timp de patru ani banii sectorului plus banii pe care i-a împrumutat Gabriel Mutu, peste 250 de milioane de euro, înseamnă un milliard de euro în patru ani. Şi vă întreb: se văd lucrări de un milliard de euro în patru ani? Unde sunt banii, domnul Mutu?”, a întrebat Ciucu.

El a spus că are un program în şase puncte, care poate fi văzut, „criticat şi îmbunătăţit”.

La evenimentul de lansare a candidaturii lui Ciprian Ciucu pentru Primăria Sectorului 6 au mai ţinut discursuri Nicuşor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, Dan Barna, preşedintele USR, Claudiu Nasui, preşedintele USR Bucureşti, şi preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu.