Orban, despre un Executiv minoritar: Nu are capacitatea de a guverna unitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban face apel la USR-PLUS şi PNL pentru a ajunge la un consens, menţionând că “orice altă formă de coaliţie nu are capacitatea de a guverna unitar”. Referitor la competiţia internă, Orban susţine că el este "o certitudine", iar Florin Cîţu "poate, cel mult, o speranţă".

”Punctul meu de vedere ca preşedinte al PNL, pe care l-am exprimat public este acela că singura coaliţie care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este coaliţia formată din PNL, USR PLUS şi UDMR, evident şi cu susţinerea grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor. Orice altă formă de coaliţie nu are capacitatea de a guverna unitar, de a face reformele necesare pentru România, de a asigura proiectele de dezvoltare care sunt finanţate fie din fonduri europene, fie de la bugetul de stat şi mai ales de a creşte calitatea vieţii şi a creşte veniturile cetăţenilor”, a declarat Ludovic Orban, duminică la Sibiu, potrivit News.ro.

Preşedintele PNL anunţă că Birourile Permanente ale Parlamentului sunt convocate luni pentru a se stabili calendarul moţiunii de cenzură, amintind că nu a fost informat despre deciziile care au dus la criza guvernamentală.

 ” Acum e o competiţie între moţiuni de cenzură. Din păcate, am ajuns într-o situaţie în care astăzi guvernul este aeninţat cu moţiuni de cenzură, iar forţele parlamentare care sunt împotriva guvernului au clar o majoritate”, a explicat Orban.

Referitor la cine va câştiga şefia partidului, liberalul a precizat: “Eu sunt o certitudine, în timp ce contracandidatul meu este, poate, cel mult o speranţă”.