Oficial. Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura la prezidenţiale. „Avem nevoie de un preşedinte activ. Aş fi primul preşedinte care a fost şi premier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dancila FOTO gov.ro

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a depus joi semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile prezidenţiale din iarnă. „Aş fi primul preşedinte care a fost şi premier”, a declarat aceasta, care a subliniat că un avantaj al său faţă de restul candidaţilor e că-i place să stea în mijlocul oamenilor.

Premierul s-a prezentat joi la Biroul Electoral Central unde a fost aşteptată de numeroşi susţinători social-democraţi. Aici, premierul şi-a depus semnăturile necesare pentru a se înscrie oficial la alegerile prezidenţiale din iarnă. Deşi aveau nevoie de minim 200.000 de semnături, echipa lui Dăncilă s-a prezentat cu 1,4 milioane.

Tot astăzi, de la ora 17.00, şi Theodor Paleologu urmează să-şi depună semnăturile, urmând ca mâine să se înscrie Klaus Iohannis şi Dan Barna.

„Am convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte. Românii îşi doresc un preşedinte care să-i iubească, avem nevoie de un preşedinte activ care să fie de fiecare dată în mijlocul oamenilor şi care să respecte Constituţia. Am convingerea că avem nevoie de un preşedinte care să sprijine un pact pentru bunăstarea românilor astfel încât pensionarilor să nu le mai fie frică că vor avea pensiile tăiate, nicio familie să nu mai aibă frica că guvernul va venit cu măsuri de austeritate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată despre avantajele ei faţă de ceilalţi candidaţi, aceasta a afirmat că-i place să stea în mijlocul oamenilor, că nu ia în calcul insultele la adresa sa şi că „îmi iubesc ţara”.

„Mai am un avantaj. Am demonstrat că pot să conduc un guvern care are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, am demonstrat că pot conduce preşedinţia rotativă a UE. (...) Aş fi primul preşedinte care a deţinut funcţia de premier”, a mai afirmat aceasta.


În ce priveşte blocajul guvernamental, Viorica Dăncilă a subliniat că guvernul este funcţiona, „tocmai am avut o şedinţă de guvern” şi şi-a reluat declaraţiile luate la finalul CEx de aseară explicând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să-i numească pe interimari şi să motiveze decizia, şi că va veni în Parlament pentru votul de încredere „nu când vrea preşedintele” ci atunci când decide partidul. Premierul a adăugat şi că în următorul guvern va înainta aceleaşi propuneri de la ALDE: Graţiela Gravilescu (Ministerul Mediului),  Ion Cupă (Ministerul Energiei) şi  Alexandru Băişanu (Relaţia cu Parlamentul).

Vezi şi: Dăncilă, după ce şi-a depus candidatura: „Nicio mamă să nu îi fie frică că nu va primi salariul”