O nouă numire controversată: Traseist politic, director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cătălin Burcescu  FOTO Marian Cătălin Burcescu / Facebook

Premierul Florin Cîţu a numit un traseist politic in funcţie cheie. Noul director al OSIM, Marian Cătălin Burcescu s-a întors în PNL după ce părăsise formaţiunea liberală pentru ALDE, când formaţiunea lui Tăriceanu era la putere alături de PSD, potrivit Ştiripesurse.

Marian-Cătălin Burcescu a fost numit în funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial de premier. Burcescu este din Teleorman şi a mai fost în PNL. După ce a demisionat şi s-a înscris în ALDE, Burcescu a revenit acum în PNL, scrie Ştiripesurse. 

Guvernul l-a uns ca şef al Fondului Român de Contragarantare, poziţie care asigură o leafă mai mare decât a preşedintelui Iohannis şi pe Alin Văleanu, un liberal trecut prin patru partide. Până să ajungă în funcţii publice, PNL-istul era manager al unei firme care scana documente.

Pregătirea profesională a lui Burcescu nu-l recomandă pentru funcţia în care a fost numit. Marian Cătălin Burcescu a absolvit cursurile Universităţii Media, Facultatea de Cinematografie, la Bucureşti. Apoi a urmat cursurile de masterat în Administraţie Publică, la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi cursuri post-universitare ale Colegiului Naţional de Apărare.

Printre funcţiile ocupate de Burcescu au mai fost şi cea de director general adjunct la Serviciile Energetice Muntenia şi cea de Consilier Judeţean.