O nouă numire controversată: Traseist politic, director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cătălin Burcescu  FOTO Marian Cătălin Burcescu / Facebook
Marian Cătălin Burcescu  FOTO Marian Cătălin Burcescu / Facebook

Premierul Florin Cîţu a numit un traseist politic in funcţie cheie. Noul director al OSIM, Marian Cătălin Burcescu s-a întors în PNL după ce părăsise formaţiunea liberală pentru ALDE, când formaţiunea lui Tăriceanu era la putere alături de PSD, potrivit Ştiripesurse.

Marian-Cătălin Burcescu a fost numit în funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial de premier. Burcescu este din Teleorman şi a mai fost în PNL. După ce a demisionat şi s-a înscris în ALDE, Burcescu a revenit acum în PNL, scrie Ştiripesurse. 

Guvernul l-a uns ca şef al Fondului Român de Contragarantare, poziţie care asigură o leafă mai mare decât a preşedintelui Iohannis şi pe Alin Văleanu, un liberal trecut prin patru partide. Până să ajungă în funcţii publice, PNL-istul era manager al unei firme care scana documente.

Pregătirea profesională a lui Burcescu nu-l recomandă pentru funcţia în care a fost numit. Marian Cătălin Burcescu a absolvit cursurile Universităţii Media, Facultatea de Cinematografie, la Bucureşti. Apoi a urmat cursurile de masterat în Administraţie Publică, la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi cursuri post-universitare ale Colegiului Naţional de Apărare.

Printre funcţiile ocupate de Burcescu au mai fost şi cea de director general adjunct la Serviciile Energetice Muntenia şi cea de Consilier Judeţean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite