Nicuşor Dan: Ne dorim ca USR să fie un partid multietnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Cuantificată, diferenţa între programele partidelor de stânga şi cele de dreapta din România este de câteva sute de milioane de euro, mai puţin decât furtul din achiziţii publice de 4 miliarde de euro, a declarat, la Oradea, Nicusor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), partid care se va transforma în Uniunea Salvaţi România (USR).

În opinia lui Nicuşor Dan, problemele importante ale României sunt corupţia generalizată şi transpartinică şi ruptura între politică şi societate, iar USB/USR îşi propune să rezolve aceste urgenţe, obiectiv care-i uneşte pe oameni indiferent de valorile ideologice. „Ar fi lipsit de pragmatism să credem că patru partide noi ideologice, de dreapta tradiţionalist, de dreapta modernist, de stânga naţionalist, de stânga progresist, vor intra în Parlament“, a spus Nicuşor Dan.

Liderul USB/USR îşi doreşte ca partidul să fie multietnic. Maghiarii au probleme identice cu cele ale populaţiei majoritare, jaful din banii publici, acelaşi sistem de educaţie neperformant, aceeaşi infrastructură proastă, crede Nicuşor Dan, care a anunţat că formularul de înscriere va fi publicat curând şi în limba maghiară.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă