Nicuşor Dan: „Bucureştiul va avea un Plan Urbanistic General peste trei ani, cel mai devreme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Capitala României nu are un plan de dezvoltare intregat şi nu există coordonare între Primăria Generală şi cele de sector. Astfel, după ce primarul sectorului 6 a acuzat că nu există coordonare cu primăria Capitalei, primarul Nicuşor Dan a transmis că Bucureştiul va avea un Plan Urbanistic General „cel mai devreme” peste trei ani.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, acuză că se fac lucrări de mântuială în Bucureşti, pentru că nu există coordonare. Marile bulevarde aparţin de Primăria Generală, iar cele mai mici aparţin de primăriile de sector, astfel încât „operatorii de servicii profită”, informează Mediafax.

„Primăria se ocupă să arate spaţiul public bine, după care vin diferiţi operatori de utilităţi şi arată ca după bombardament sectorul. Nu există nicio coordonare, la nivel de Bucureşti, între Primăria Generală, primăriile de sector şi aceşti operatori”, a transmis Cirpian Ciucu, conform sursei citate. 

În prezent, Primăria Capitalei lucrează la un Plan Urbanistic General, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură, însă acesta nu va fi gata în viitorul apropiat.

„Am alocat în buget 5 milioane de lei pentru continuarea elaborării Planului Urbanistic General. Avem un contract în derulare cu un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură”, a afirmat Nicuşor Dan, 

Întrebat când va fi gata planul, edilul Capitalei a spus: „Mai devreme de 3 ani nu. Dacă vrem să îl facem serios”.

Mai multe pentru tine:
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată