Nelu Tătaru, despre moţiunea care-l vizează: Aş fi vrut să gândim un pic altfel, să nu grăbim politica peste momentul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a transmis parlamentarilor din opoziţie care au iniţiat o moţiune de cenzură împotriva sa, „să nu grăbim politica peste momentul medical“. „Aş fi vrut să gândim un pic altfel“, a afirmat ministrul.

„Aş fi vrut să gândim un pic altfel, să nu grăbim politica peste momentul medical. Suntem într-o cădere economică, într-un context pandemic şi ar trebui să ne gândim şi la o parte economică“, a declarat Nelu Tătaru la TVR 1, luni, 22 iunie, referindu-se la moţiunea simplă care-l vizează. 

Tătaru mai spune că nu vrea să intre în polemică în această perioadă de pandemie.

„Cred că toată această perioadă, în care o ţară răbda, când 1500 de oameni mureau, când peste 24.000 de oameni erau infectaţi, când 3168 de cadre medicale erau infectate, când 11 cadre medicale mureau, aceşti domni care acum caută diverse motive, ba mai mult bagatelizează ce s-a întâmplat în această perioadă, să fi ieşit în faţă. Nu i-am văzut. Poate atunci ar fi vrut să îi vadă şi alegătorii din colegiile lor, ce fac pentru ei într-un moment cu adevărat de criză. Nu vreau să intru în polemică, polemica este pentru politică, eu sunt un profesionist, este o parte medicală pe care vreau să o duc până la capăt în acest episod pandemic. După aceea putem discuta şi politică“, a mai declarat Nelu Tătaru.

Moţiunea „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre“, depusă de PSD, va fi dezbătură marţi, iar miercuri va fi votată.

Mai multe pentru tine:
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. El este inculpat într-un dosar de mită și trafic de influență
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”