Mona Pivniceru: Decizia în cazul lui Ion Stan aduce un prejudiciu Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mona Pivniceru le-a explicat parlamentarilor că ar fi fost bine să repecte recomandarea Comisiei Juridice

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat vineri că decizia plenului Camerei Deputaţilor de a respinge cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Ion Stan aduce un prejudiciu Parlamentului.

„Desigur că ar fi fost principial corect ca Parlamentul să fi respectat hotărârile celor două comisii juridice, pentru că acolo sunt experţi în Drept, care au apreciat că imunitatea trebuia ridicată. Îmi vine greu să cred că Parlamentul astăzi a studiat acele dosare, învinuirea care i se aduce domnului Stan şi ar fi putut să se pronunţe în cunoştinţă de cauză. Asta nu înseamnă că procesul penal este impietat ca derulare. Faptul că s-a împiedicat arestarea preventivă a domnului Stan nu aduce niciun prejudiciu cauzei în ansamblu, ci, poate, doar un prejudiciu Parlamentului, ca un prim act, pe care l-a instrumentat să se înscrie în contradicţie cu recomandările MCV“ a afirmat Mona Pivniceru al audierile de la comisiile juridice reunite.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins vineri raportul Comisiei juridice cu privire la cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Stan.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută să dea raport favorabil solicitării procurorilor, Ion Stan fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă, alături de şoferul său, Florin Sarca