Ludovic Orban: Putem să organizăm alegerile fără creşterea gradului de transmitere a virusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan. FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că Guvernul va putea organiza alegerile locale pentru 27 septembrie, fiind luate toate măsurile de siguranţă.

„Data de 27 septembrie a fost stabilită de comun acord şi votată de Parlament.  Atât timp cât data e stabilită de Parlament, Guvernul a făcut toate eforturile pentru organizarea alegerilor, tot efortul pentru asigurarea celor mai bune condiţii” a declarat Ludovic Orban. 

Premierul a explicat faptul că în prezent AEP şi două ministere discută despre regulile care ar trebui respectate. „AEP cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne dezbatet în momentul de faţă setul de reguli care trebuie respecttae. Ele trebuie respectate. cei care candidează trebuie să fie un exemplu pentru comunitatea locală”, a completat Orban.

Şeful Guvernului a dat asigurări că alegerile pot fi organizate. „Putem să organizăm alegerile fără creşterea gradului de transmitere a virusului. Corectitudinea candidaţilor e foarte importantă şi de ei contează modul de organizare a alegerilor”, a conchis Orban.