Iohannis vrea ca PSD să reia de la zero dezbaterea pe legile Justiţiei în Parlament. „Vreau înţelegere politică între partide“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de a începe consultările cu partidele, că doreşte să se obţină o înţelegere politică pentru a relua ciclul legislativ pe legile justiţiei, cu responsabilitate şi transparenţă, care să ducă la modernizarea acestora. Iohannis a subliniat că el vrea să fie mediator, nu să încheie vreun pact cu partidele. La această oră a început întâlnirea cu delegaţia PSD condusă de Liviu Dragnea

”Este evident că legile justiţiei în forma în care sunt ele valabile astăzi trebuie regândite şi trebuie modernizate, îmbunătăţite. Este clar că aici cel puţin obiectivul meu este să ajungem să avem legile corectate şi să garantăm independenţa justiţiei. Pentru asta e cu siguranţă nevoie de mai multe lucruri. În primul rând, e nevoie de reluarea ciclului legislativ, dar nu oricum. E nevoie de o legiferare responsabilă, transparentă, care duce la modernizarea reală a legislaţiei în materie”, a declarat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a spus că, pentru acest lucru, e nevoie de discuţii, de transparenţă, de discuţii cu CSM, dar nu ca până acum când avizele au fost constant ignorate.


Întrebat dacă vrea un pact pe Justiţie cu PSD, Klaus Iohannis a spus: „Eu nu vreau niciun pact cu PSD. S-a înţeles greşit. Eu îmi doresc să fiu văzut ca un mediator. Vreau înţelegere politică între partide“

Mai multe pentru tine:
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa