Însărcinatul cu afaceri al SUA în România a venit la Guvern pentru o discuţie cu premierul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher FOTO Eduard Enea

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher, a venit la Guvern pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Ultima discuţie, la Guvern, între cei doi a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiind legată atunci de solicitarea Ambasadei SUA de extinderea a operaţiunilor actuale la aerodromul Mihail Kogălniceanu.

În luna decembrie 2012, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupă această funcţie până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

Citeşte şi:

Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti: Urmărim cu profundă admiraţie activitatea DNA

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat, joi, că urmăreşte cu admiraţie activitatea procurorilor şi a DNA. Acesta a participat joi, alături de premierul Victor Ponta, la prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

INTERVIU Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti: „SUA vor o Românie puternică“. Militarii americani cer să vină în ţara noastră

Duane C. Butcher a preluat funcţia de adjunct al şefului misiunii la Bucureşti în august 2011. Din decembrie 2012, este însărcinat cu afaceri ad-interim, preluând practic conducerea misiunii, după plecarea ambasadorului Mark Gitenstein. Înainte să vină la Bucureşti, a servit ca însărcinat cu afaceri ad-interim la Taşkent, Uzbekistan, iar înaintea acestei misiuni a fost consul general în Germania, la Hamburg.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher: Ne angajăm să apărăm România

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat joi că ţara sa şi NATO se gândesc la o gamă largă de măsuri pentru a consolida încrederea în rândul aliaţilor, precizând că America şi restul Alianţei se angajează să apere România, informează Mediafax.