Iliescu: Guvernul a manifestat seninătate şi echilibru în chestiunea listelor electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, astăzi, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui interimar Crin Antonescu, potrivit cărora Guvernul a dat dovadă de timiditate şi ezitare în chestiunea listelor pentru referendum, că Executivul nu a vrut să interfereze, manifestând seninătate şi echilibru.

Întrebat cum priveşte faptul că preşedintele interimar Crin Antonescu a acuzat Guvernul de timiditate şi ezitare în chestiunea listelor pentru referendum, Iliescu a răspuns: "Nu am reţinut acest aspect, ci doar îndemnul de a nu se lăsa intimidaţi de tot felul de intervenţii - şi aici are dreptate - mai ales domnul Băsescu, e stilul său de a apela la asemenea lucruri".

"Guvernul cred că a arătat şi seninătate şi echilibru, nu a vrut să se interferze, acordă toată încrederea Curţii Constituţionale, nimic altceva", a continuat Iliescu.

Fostul preşedinte a spus că ideea de a verifica listele electorale este o chestiune solicitată de Curtea Constituţională, la care Guvernul caută soluţia adecvată.

"Trebuia din recensământ să se desprindă doar situaţia populaţiei, iar Instititul Naţional de Statistică a dat şi un element la recensământ: avem o populaţie stabilă de 19 milioane, din care 4 milioane sunt până în 18 ani, deci avem 15 milioane votanţi. 8,5 milioane care au venit la vot înseamnă 60% prezenţă la vot. Asta e situaţia de care Curtea Constituţională nu poate să nu ţină seama", a spus Iliescu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.