Guvernul a închiriat Vila Dante Ambasadei SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila Dante, închiriată de Guvern Ambasadei SUA FOTO Mediafax

Departamentul de Stat a semnat un contract cu Guvernul român pentru închirierea Vilei Dante, iar proprietatea va fi noua reşedinţă a şefului misiunii diplomatice a SUA din Bucureşti.

Vila Dante din Bucureşti, aflată în baza de protocol, a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel privat al statului,  ceea ce oferă posibilitatea Executivului să o închirieze sau să o vândă. Schimbarea statutului juridic a fost realizată prin ordonanţă de urgenţă.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat va semna contractual de închiriere a Vilei Dante cu o “ambasadă extrem de importantă”.

“Vila Dante o va închiria RAPPS unei ambasade extrem de importante, cu care vom semna contractul mâine sau poimâine (n.r.: miercuri sau joi). Nu vă pot confirma numele ambasadei până nu semnăm contractul, pot să vă confirm că este vorba despre o ambasadă a unei ţări foarte prietene României şi care-şi permite să plătească o sumă importantă”, a declarat Ponta.

În urmă cu o lună, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul a iniţiat negocieri cu o ambasadă pentru închirierea Vilei Dante din Bucureşti, pentru o chirie lunară calculată la peste 20.000 euro.

În vara anului trecut, în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a susţinut că are date că Vila Dante a fost pregătită, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului, informaţie negată ulterior de preşedinte.

Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitness şi având ieşire spre lacul Herăstrău.