Dăncilă: O apreciez pe Adina Vălean, va fi un comisar european bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam Photos/Cornel Putan

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă afirmă că Adina Vălean, nominalizată de Guvernul PNL pentru Comisia Europeană, va fi ”un comisar bun” şi anunţă că nu va permite europarlamentarilor PSD să o critice în forurile europene.

”O apreciez pe Adina Vălean, am fost colege, este un europarlamentar foarte bun. Din punct de vedere procedural, însă, s-a greşit foarte mult. Vreau să mai fac o precizare. Pentru mine, imaginea ţării mele este mai importantă decât lupta politică. A fost desemnată Adina Vălean, eu nu o să mă duc şi nu o să dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României pentru că bătălia trebuie să fie aici, în ţară, dar în afara graniţelor, în instituţiile europene trebuie să arătăm solidaritate”, a spus fostul prim-ministru Viorica Dăncilă, joi, la România TV. 

Acesta s-a arătat convinsă că Vălean ”va fi un comisar bun”.

”Sunt convinsă că va fi un comisar bun. Nu o să fac ceea ce a făcut Rareş Bogdan sau ceilalţi când a venit şi a adus cele mai mari acuzaţii nominalizărilor pe care le-am făcut noi. Eu nu o să fac aşa ceva şi nu o să dau voie în partid să facă aşa ceva pentru că imaginea noastră, ca ţară, ar avea de suferit”, a adăugat Dăncilă.

Aceasta  a precizat că vrea ca România să stea la masa deciziilor şi ca politicienii să dea socoteală românilor, nu în Parlamentul European unde reprezentanţii României trebuie să susţină cauza ţării.