Dan Voiculescu cere Guvernului şi Serviciilor să supravegheze atent câteva site-uri de ştiri. Mesajul a fost preluat imediat de Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a atras atenţia Guvernului, printr-o postare pe blogul său personal, că mai multe site-uri de ştiri ar face parte dintr-o „grupare ocultă”, motiv pentru care „merită o atenţie specială”. Acesta a precizat că toate au în comun susţinerea pentru Dacian Cioloş şi anunţă că „este un scenariu pe care l-a mai văzut în istoria recentă a României”.

„Îmi asum că toate site-urile şi ONG-urile plătite pentru a mă înjura îşi vor intensifica atacurile, lucru ce nu mă opreşte din a spune ceea ce gândesc. Un grup ocult care nu îşi asumă public identitatea concretă şi nici nu anunţă transparent sursele de venituri doreşte promovarea anumitor oameni şi anumitor interese. Este un scenariu pe care l-am mai văzut în istoria recentă a României”, şi-a început postarea pe blogul personal fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu.

Fostul lider al Partidului Conservator a enumerat publicaţiile online care ar merita, potrivit lui, „o atenţie specială” din partea Guvernului şi a Serviciilor, pe motiv că acestea „doresc dezbinarea românilor” şi au surse de venit netransparente. 

„Grupul este format din publicaţiile online G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul şi EpochTimes, toate având un trafic lunar estimat de peste 9.000.000 de vizite, care, din păcate pentru ei, petrec o medie de sub 2 minute pe website, cu o rată de respingere între 60% şi 80% (ceea ce ar trebui să le dea de gândit) şi 296.000 de fani pe Facebook (în timp ce Mircea Badea, singur, are peste 300.000 de fani). Faptul că majoritatea publicaţiilor din România au culoare politică nu este o noutate pentru nimeni, dar de aici până la susţinerea unor interese ce doresc dezbinarea românilor (pentru a-şi promova mai uşor interesele proprii) este o cale foarte lungă. Atrag atenţia Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială şi politică în ţară. Orice acţiune netransparentă care nu îşi declară sursele de finanţare, care nu îşi asumă deschis rolul partizan, merită o atenţie specială din partea Guvernului şi a serviciilor de informaţii”, a explicat Voiculescu.  

Ideea lui Dan Voiculescu a fost preluată rapid de liderul PSD Liviu Dragnea şi amintită, duminică seara, într-o emisiune televizată. 

„Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu şi ştiu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni şi a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transparenţă, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă. Să facă (guvernul – n.red.) un proiect de lege privind transparentizarea finanţărilor şi modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbeşte că sunt firme acoperite? Dacă sunt mişcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?˝, a spus Liviu Dragnea duminică la RTV.