Dacian Cioloş: Dacă aţi avut curajul să ieşiţi în stradă când se dădeau cu gaze, aveţi curaj să mergeţi la vot. Dacă nu, degeaba facem partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Arhivă

Co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a făcut marţi la Adevărul Live un apel către români să iasă la vot. Acesta se adresează în special celor cărora le este frică să iasă la vot: „Aţi avut curajul să ieţiţi în stradă când vă dădeau cu gaze. Aveţi curajul, puneţi-vă mască, mergeţi la vot, pentru că votul e esenţial”, subliniază acesta.

Întrebat ce scor estimează că va obţine Alianţa USR-PLUS la alegerile locale, Dacian Cioloş a precizat că e greu să facă o astfel de estimare şi că depinde de câţi oameni vor ieşi la vot. în acest sens acesta a făcut un apel către români.

„E greu de estimat. Oamenii nu vor vota doar o siglă. Depinde de capacitatea de mobilizare. Multor oameni le va fi teamă să iasă la vot. Nu ştim cine va sta acasă şi cine va ieşi. Eu le spun oamenilor: dacă aţi avut curajul să ieşiţi în stradă când vă dădeau cu gaze, când eraţi ameninţaţi poltiic, aveţi curajul, puneţi-vă masca, mergeţi la vot că votul e esenţial. Dacă nu faceţi asta degeaba facem partide, degeaba unii au renunţat la joburi. Sper ca unii care vor să schimbăm de sinecuri vor ieşi la vot”, a declarat Dacian Cioloş marţi la Adevărul Live.

Cât despre oţiunea ca acesta să primească o funcţie într-un viitor Guvern USR, Cioloş a explicat că este interesat doar de soluţii.

„Nu, dacă este doar de dragul de a fi. Mă interesează să găsim soluţia cea mai bună ca programul de guvernare să funcţioneze. Dacă e nevoie de mine şi e nevoie să fiu prezent în Guvern vorbim. Sunt candidatl USRPLUS pentru funcţia de prim-ministru. Sunt la dispoziţia USRPLUS şi vom judeca împreunăc are e mdalitatea cea mai bună. Şi în PE avem o poziţie la care nu ne aşteptam. Sumele care se vehiculează pentru România se datorează şi modului în care a lucrat USRPLUS în Parlamentul European. Va trebui să judecăm cum folosim resursa umană din USR-PLUS”, a mai relatat copreşedintele USR-PLUS.

În aceeaşi emisiune, Cioloş a susţinut că nu a mai fost invitat la TV sau la radio de la începutul lunii mai, când România era în stare de urgenţă. Exact în aceeaşi perioadă Guvernul Orban a alocat bani din bugetul de stat pentru mass-media. „Nu ştiu dacă au legătură sau nu, dar vă spun anumite coincidenţe”, a precizat Cioloş.

„De câţiva ani, de când am început să facem campanii, am făcut turul ţării de 4-5 ori. Şi o să-l fac în continuare. La Bucureşti, multă lume a spus, chiar şi dvs, că PLUS stă într-un singur om, că e partidul unei singure persoane, că e partidul lui Cioloş, că Cioloş tot iese în faţă, că dacă nu e Cioloş nu se întâmplă nimic. Ei, iată, că se întâmplă lucurri: se negociază chiar şi când nu e Cioloş în prim-plan, se fac acorduri, se găsesc candidaţi”, a mai relatat acesta.

Interviul integra cu liderul USR-PLUSl: Cioloş, despre traseiştii din USR PLUS: Ce aţi fi spus dacă venea la noi primarul din Ciugud? Să aruncăm la coş astfel de oameni? Noi nu luăm cu arcanul primari