Cîţu, despre dosarele de la DNA: Sunt in rem, arată că justiţia funcţionează. Mi se pare mizerabil şi revoltător să asociezi persoana mea cu aceste procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a afirmat că i se pare „mizerabil şi revoltător” ca persona sa să fie asociată cu cu cele două dosare instrumentate de DNA, cel legat de achiziţia de vaccinuri şi cel legal de fosta sa consilieră Mioara Costin. El a mai spus că nu poate să nu remarce concidenţa apariţiei acestor informaţii cu doar câteva zile înainte de Congresul PNL şi înţelege frustrarea unora şi faptul că se agaţă de funcţii.

„Sunt in rem, ceea ce arată foarte clar că justiţia funcţionează. Oamenii aceia când primesc informaţia care este pe forma corectă, încep cercetarea. Dar este pe faptă, nu pe persoană. Ceea ce mi se pare mie mizerabil şi revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste procese în acest moment, pentru că este vorba doar despre faptă şi nu au nicio legătură cu persoana. Eu nu am nicio informaţie despre aceste dosare, nu am fost informat, nu am nicio treabă”, a transmis premierul. 

Florin Cîţu a completat: „trebuie să remarc şi coincidenţa apariţiei acestor informaţii cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înţeleg frustrarea unora, înţeleg că se ţin de funcţii, înţeleg toate aceste lucruri. Eu mă voi concentra în continuare pe actul de guvernare, pentru că vedemţi că avem multe lucruri de făcut. Voi continua să îmi fac treaba la guvern, ignorând atacurile politice de orice fel”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Comunitatea Declic anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală in rem în urma denunţului depus, la sfârşitul lunii iulie, pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern.

Mai multe pentru tine:
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”