Ciolacu: Momentan, Coaliţia funcţionează. E evident că PSD a lucrat la cele mai multe dintre măsurile din pachetul social şi economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este evident că PSD a fost formaţiunea care a lucrat la cele mai multe măsuri din pachetul social şi economic, fiind de părere că pentru moment Coaliţia funcţionează. Liderl social-democrat a dat asigurări că în 2023 va avea loc schimbarea de premier, urmând ca la şefia Guvernului să vină un PSD-ist.

„Facem programul şi fiecare ministru îşi ia sarcina ce acte va promova”, a declarat Marcel Ciolacu, referindu-se la implementarea măsurilor din pachetul social şi economic al Coaliţiei. Liderul social-democrat a subliniat că PSD este formaţiunea care s-a ocupat mai mult de pregătirea pachetului de măsuri.

„Le-am discutat măsurile. E evident că PSD a lucrat la multe dintre măsuri (...) Eu am avut o comunicare bună cu premierul. O am în continuare. Azi am vorbit de două ori la telefon”, a completat Ciolacu. Întrebat dacă în continuare Coaliţia este funcţională, liderul PSD a precizat: „Momentan, Coaliţia funcţionează”.

Întrebat de paternitatea măsurilor, dacă vin de la la reprezentanţii PSD sau PNL, Ciolacu a punctat faptul că acestea au fost propuse de miniştri şi aprobate de premierul Nicolae Ciucă. De altfel, preşedintele PSD a subliniat că vor fi luate măsuri pentru industria de construcţii, pentru agricultori, dar şi pentru alte categorii socio-profesionale.

Marcel Ciolacu a subliniat şi că în mai 2023 va avea loc rotativa, adică PNL va ceda funcţia de premier, iar funcţia de şef al Guvernului va fi preluată de un membru PSD.