Cezar Preda: USL nu vrea ca propria moţiune să fie adoptată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda

Deputatul PDL Cezar Preda susţine, că Opoziţia nu vrea ca propria moţiune de cenzură să fie adoptată, el precizând că este o chestiune ce ţine mai mult de verificarea unei majorităţi existente, notează RFI.

"Nu cred că-şi doreşte să treacă Opoziţia această moţiune, pentru că nu văd ce-ar putea aduce României, instituţiei parlamentare, instituţiei Guvernului o moţiune care trece, în condiţiile în care într-o lună de zile ai alegeri şi-n trei luni de zile ai alegeri parlamentare. Mi se pare o chestiune ce ţine mai mult de verificarea unei majorităţi existente", a declarat deputatul PDL.

Liderul PDL Buzău remarcă pe de altă parte faptul că Senatul nu mai funcţionează, chiar dacă Opoziţia a preluat majoritatea, pentru că nu va exista cvorum.

"Am blocat până în toamnă o instituţie fundamentală, Senatul României (...), având în vedere că la un cvorum de 68 nu se adună niciodată. A lua decizii pe legislaţia care are ca şi Cameră decizională Senatul, acest lucru este blocat", a afirmat Preda.

USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Documentul, intitulat "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

USL are în prezent 67 de voturi la Senat, puterea deţine 65, dar cvorumul este de 68.