Buzatu ia distanţă de Dragnea: „Nu voi vota pentru nicio excludere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, unul dintre apropiaţii lui Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei CEx, că nu va vota pentru nicio excludere din partid. Întrebat despre ”episodul valiza”, Buzatu a răspuns că nu ştie despre ce este vorba. La CEX-ul de azi, Liviu Dragnea ar vrea să excludă din partid câţiva „pucişti“ şi, în plus, să-i schimbe pe alţi lideri de filiale pe care îi bănuieşte de trădare, susţin surse politice pentru Adevărul.

”Nu voi vota pentru nicio excludere”, a afirmat Buzatu.

Întrebat cum vede faptul că alţii vor excluderea lui Adrian Ţuţuianu de exemplu, liderul PSD Vaslui a răspuns: ”Mi se pare că unii dintre noi nu au ce face”.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre ”episodul valiza”, Dumitru Buzatu a replicat: ”Aveţi vreo valiză, ceva? Nu ştiu despre ce e vorba”.

Liviu Dragnea ar vrea să supună azi la vot mazilirea mai multor lideri care s-au răsculat împotriva sa. Primul vizat e Marian Neacşu, secretarul general al PSD, fost om de încredere al lui Liviu Dragnea până luna trecută, când a trecut de partea lui Paul Stănescu. Surse politice susţin că „dezertarea“ lui Neacşu a fost total surprinzătoare pentru liderul PSD, care îl considera mâna sa dreaptă. Cum a ajuns Neacşu să se dezică de Dragnea? „Marian a cerut garanţia că o persoană foarte apropiată de el, o doamnă, va primi un loc eligibil la alegerile europarlamentare. Dragnea a spus «mai vedem», Neacşu s-a enervat şi a întors armele“, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“. În replică, Dragnea vrea să ceară excluderea lui Neacşu din partid şi să-l instaleze pe Codrin Ştefănescu, cel care, la Congresul PSD, a pierdut funcţia de secretar general chiar în faţa lui Neacşu.

De asemenea, pe lista excluderilor se mai numără şi Adrian Ţuţuianu, pe motiv că a adus prejudicii de imagine partidului, după ce televiziunea RTV, apropiată de Dragnea, a publicat mai multe stenograme în care Ţuţuianu spunea că „PSD este un partid de maimuţe“ pentru că îl urmează orbeşte pe Dragnea. Însă fostul ministru al Apărării are susţinere puternică în filiala pe care o conduce: Dâmboviţa. Mai mulţi primari au anunţat că vor demisiona din partid dacă Ţuţuianu va fi mazilit. Dragnea ar vrea ca organizaţia Dâmboviţa să fie preluată de Rovana Plumb, aflată într-un conflict mocnit cu Ţuţuianu pe plan local.