Băsescu: Roşca-Stănescu să meargă unde a fost înalt prea sinucisul Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

„Sper să aibă decenţa să se ducă singur, ca falsificator, lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase. Că asta spuneaţi, că uite ce a făcut Năstase, şi a făcut puşcărie, şi deci, falsuri tip Roşca Stănescu“, a afirmat Băsescu.

Preşedintele, vizibil iritat de acuzaţiile care i se aduc, a infirmat afirmaţiile lui Stănescu. „Am să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. A lansat aceste ordine de plată, care sunt nişte falsuri. Spune data în care s-a virat un milion de dolari în contul Alianţei «Dreptate şi Adevăr». Trece şi contul, care corespunde contului, numai că e aşa de prost, încât nu duce falsul până la capăt şi lasă contul cu terminaţia ROL. Într-un cont de lei, că asta înseamnă lei, nu poţi să virezi niciodată dolari. Deci un fals incomplet. Şi la fel e pe toate cele aşa zise 7 milioane de dolari, toate se virează într-un cont de lei. Nici rudele din generaţiile anterioare ale lui srs n-ar putea să facă“, a explicat Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, Stănescu ar trebui să aibă "decenţa" să se ducă singur "lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase".

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat la alegerile prezidenţiale din 2004 de finanţări ilegale, al căror beneficiar direct a fost preşedintele Traian Băsescu.

Totul a pornit de la o declaraţie a senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu, în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA (PNL şi PDL) ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari, care nu au fost declaraţi în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale.

Preşedintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Preşedintele PNL era Theodor Stolojan, cel care a abandonat cursa pentru Preşedinţie în favoarea lui Traian Băsescu“, a ţinut să precizeze Sorin Roşca Stănescu.

Purtătorul de cuvânt al ONPCSB, Claudia Oncică, a declarat, joi, pentru Mediafax, că instituţia s-a autosesizat cu privire la tranzacţii suspecte care ar fi avut loc în anul 2004 prin conturile Alianţei DA.

„Conform legii speciale, Legea 656/2002, Oficiul efectuează analiza tranzacţiilor suspecte din oficiu atunci când ia cunoştinţă pe orice cale despre o tranzacţie suspectă. Şi în speţa de care vorbim răspunsul nostru oficial este că da, Oficiul s-a autosesizat pentru că pe orice cale a luat cunoştinţă privind o tranzacţie suspect“, a declarat purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor.
Oncică a precizat că prevederile legale stabilesc obligativitatea Oficiului de a se autosesiza în momentul în care află pe orice cale despre o tranzacţie suspectă.

Mai multe pentru tine:
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Laurențiu Reghecampf, probleme fără sfârșit. E urmărit penal pentru violențe în familie
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii