Băsescu, atac dur la adresa ministrului Justiţiei: Un marţafoi. Ştie carte, dar rămâne o slugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, miercuri seară, în termeni extrem de duri, declaraţia Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, prin care a anunţat că nu consideră oportună, în acest moment, începerea procesului de revocare a lui Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi.

„A fost o analiză profesionistă cu o concluzie de slugă. A constatat încălcarea gravă a Constituţiei şi apoi a spus că nu e oportun să luăm măsuri împotriva celor care încalcă Constituţia. De astăzi, statul român lucrează pe oportunităţi, nu pe constituţii“, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, într-o intervenţie la B1TV.  

Întrebat cum interpretează sintagma „deocamdată“ nu e cazul revocării, Băsescu a precizat. „E explicaţia unui marţafoi propulsat la CCR de Fenechiu, care ori de câte ori a fost nevoie s-a pliat pe interese. Asta e concluzia mea. Deci, păcat că ştie carte, dar rămâne o slugă“, a completat fostul şef al statului.

De asemenea, Băsescu a ţinut să-i aducă în discuţie pe Augustin Lazăr şi pe Laura Codruţa Kovesi.„De azi, în România s-a relativizat Constituţia. Vedem noi când o aplicăm, când e oportun, când nu e. Eu nu vorbesc aici de Lazăr sau Kovesi, ci de funcţionarea statului de drept”, a mai spus Băsescu. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că nu recomandă revocarea procurorilor şefi Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr. „În acest moment nu e oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului şef al DNA", a spus Tudorel Toader.

Mai multe pentru tine:
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"