Aproape 80% din românii nu ştiu care este parlamentarul care îi reprezintă în Legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de CCSB, în perioada 18-21 noiembrie, majoritatea românilor nu cunosc care este senatorul sau deputatul care îi reprezintă în Parlament.

Astfel, 78% din persoanele chestionate nu au putut să precizeze cum îl cheamă pe deputatul care le reprezintă în Parlament, procentul crescând la 89% în cazul persoanelor care nu îl cunosc pe senatorul ales în colegiul uninominal în care au votat, informează Mediafax.

De asemenea, la întrebarea "De câte ori v-aţi întâlnit cu deputatul/senatorul care vă reprezintă în Parlament?", 71% din repondenţi au afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în cazul deputaţilor şi 78% în cazul senatorilor.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de populaţie adultă neinstituţionalizată, reprezentativ la nivel naţional, alcătuit din 1.017 persoane, şi are o marjă de eroare de plus minus 3,1%.

Sondajul a fost făcut public în cadrul dezbaterii privind modificarea cadrului legislativ în vederea unificarii practicilor electorale la nivelul tuturor tipurilor de alegeri, organizate, la Parlament, de Asociatia "Pro Democraţia" (APD).