Ungaria, România şi Polonia au cele mai mari creşteri economice din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria, România şi Polonia au înregistrat cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, în primul trimestru al acestui an, arată datele publicate miercuri de institutul european de statistică Eurostat.

Ungaria a avut cel mai mare avans economic din UE, de 5,2%, în primele trei luni ale anului, faţă de trimestrul precedent înregistrând o creştere de 1,5%.

România este a doua clasată în topul european al celor mai mari creşteri economici, înregistrând un avans de 5,1%, în primul trimestru din 2019, faţă şi primul trimestru din 2018, şi de 1,3% faţă de trimestrul anterior.

Polonia are a treia cea mai mare creştere din UE, de 4,6%, în primul trimestru al acestui an, faţă de trimestrul anterior avansul fiind de 1,4%.

Cele mai mici creşteri economice au fost înregistrate în Italia, de numai 0,1%, Germania, de 0,7%, şi în Belgia şi Franţa, de 1,1%.

La nivelul Uniunii Europene, s-a înregistrat o creştere economică medie de 1,5%, în timp ce zona euro a avut un avans de 1,2%.

Conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, economia României a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5%, pe serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu 5,1% pe serie ajustată sezonier.