Ţiriac rămâne cel mai bogat român, dar „fraţii Dedeman“ l-au depăşit pe Ioan Niculae şi au ajuns pe locul al doilea în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl au luat faţa tuturor multinaţionalelor în retailul de bricolaj

Omul de afaceri Ion Ţiriac a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de euro, potrivit Top 300 Capital. În schimb, Ioan Niculae a pierdut locul secund în favoarea fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, antreprenorii care deţin lanţul Dedeman.

O altă evoluţie importantă s-a înregistrat în cazul lui Iulian Dascălu, care a urcat cinci poziţii în clasament. După şapte ani de când a deţinut prima poziţie în clasament, George Becali a reuşit să revină între primii 10 cei mai bogaţi români, cu toate că averea i s-a redus de la 300-350 milioane de euro, cât avea în ediţia anterioară, la 270-300 milioane de euro în acest an, potrivit Agerpres.ro.

O scădere s-a înregistrat şi în cazul averilor însumate ale celor mai bogaţi 300 de antreprenori români, după ce, în ediţia de anul trecut, averea cumulată a crescut cu peste 4%. Astfel, în acest an, suma totală a averilor a ajuns la 20,8 miliarde de euro, cu 7,5% mai mică decât valoarea din ediţia anterioară a clasamentului.