Senatorii denunţă Acordul cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii din Comisia de Buget-Finanţe dau emoţii Cabinetului Boc. Parlamentarii PSD şi PNL şi-au impus punctul de vedere şi au respins ieri proiectul de ratificare a Scrisorii suplimentare de intenţie, parte a Acordului cu FMI.

Scorul a fost de 5 voturi  la 4 pentru respingerea înţelegerii dintre Guvernul de la Bucureşti şi Fond. Preşedintele Comisiei, democrat-liberalul Ovidiu Marian, speră ca plenul Senatului să întoarcă votul şi să ratifice Acordul cu FMI.

În caz contrar, el a precizat că se va recurge la reexaminarea legii de ratificare a documentului. Social-democraţii au votat pentru respingerea Acordului întrucât scrisoarea de intenţie face referire la majorarea TVA de la 19% la 24%.

Reprezentanţii PSD susţin că, în situaţia în care plenul Senatului va confirma decizia din Comisie, Cabinetul Boc va trebui să revină asupra cotei de TVA, aşa cum a cerut Opoziţia.

Senatul este Cameră decizională în adoptarea legii de ratificare a scrisorii de intenţie cu FMI, iar Coaliţia guvernamentală are o majoritate fragilă în acest for, având un avantaj de doar un vot faţă de Opoziţie.