România, cea mai mare creştere economică din UE în ultimul trimestru din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele trei luni din 2020, tara noastră a avut cea mai mare creştere economică trimestrială din Uniunea Europeană, înregistrând o creştere de 5,3% faţă de al treilea trimestru, în timp ce, la nivelul UE, PIB-ul a scăzut cu 0,4%.

Potrivit unui clasament preliminar bazat pe datele publicate de biroul european de statistică Eurostat, în zona euro, economia a avut un declin de 0,6%. În ritm anual, economia românească s-a contractat cu 1,7% în ultimele trei luni din 2020, printre cele mai mici scăderi din UE, informează Profit.ro.

Scăderea a fost de 4,8% la nivelul UE şi de 5% în zona euro. Cea mai uşoară scădere, de 1,3%, a fost înregistrată în Lituania. După Lituania, cele mai mici scăderi au fost în România şi Letonia (ambele cu -1,7%). 

Astfel, cea mai slabă evoluţie trimestrială a fost consemnată în Austria (-4,3%), iar cea mai slabă evoluţie faţă de ultimul trimestru din 2019 a fost înregistrată în Spania (-9,1%).

Conform sursei citate, datele nu sunt încă disponibile pentru toate statele membre UE, Estonia, Grecia, Malta, Irlanda, Slovenia şi Luxemburg nefiind incluse în clasamentul preliminar.