Reorganizarea Tarom: Doi oameni-cheie părăsesc compania. Cine îi înlocuieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto MEDIAFAX

Operatorul aerian român continuă restructurarea, doi oameni importanţi din conducerea operatorului aerian de stat urmând a pleca, potrivit un mail intern al companiei, consultat de businessmagazin.ro.

Potrivit businessmagazin.ro, este vorba despre Florin Susanu, directorul de zbor al Tarom, care a ocupat de două ori şi funcţia de director general al companiei în 2017 şi 2019, şi Alfred Ghergan, pilotul-şef. Ambii pleacă de la 1 decembrie din conducerea operatorului aerian.

Poziţiile vor fi ocupate de Cătălin Radu Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spaţiul cosmic şi care va prelua funcţia de director de zbor, iar cea de pilot-şef va fi pre­luată de Valentin Voicu, ambii piloţi experi­men­taţi ai Tarom.

„Suntem convinşi că im­plicarea şi profe­sionalis­mul lor vor contribui la o nouă etapă în dezvoltarea com­paniei“, scrie în mailul semnat de Mihăiţă Ursu, cel care ocupă din vara 2020 funcţia de director ge­neral al Tarom.

Tarom a pierdut în primele 9 luni ale anului peste 70% din traficul din 2019 din cauza crizei sanitare, situaţie care se suprapune oricum cu peste o perioadă de mai bine de un deceniu în care firma nu a făcut profit, indiferent de contextul de piaţă. Lipsa zborurilor ridică însă o altă problemă majoră pentru companiile aeriene, dincolo de cea financiară, respectiv cea de siguranţă în operare cu un personal care mai mult stă la sol.