Poliţe RCA pentru trotinete: ASF va elabora normele de aplicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock

Proprietarii de trotinete vor fi obligaţi să încheie începând de anul viitor poliţe RCA pentru vehiculele lor, Autoritatea de Supraveghere Financiară urmând să elaboreze normele de aplicare a unei Directive europene deja aprobate.

„Au fost prea multe situaţii la nivel european, diverse ţări au reclamat diverse situaţii de accidente în care au fost implicate trotinetele aşa cum a văzut şi în România, se doreşte şi reglementarea acestor vehicule", a declarat Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului Asigurări, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie Digi24.

Este vorba despre transpunerea în legislaţia naţională prevederile Directivei 2021/2118 a Parlamentului European şi a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto şi controlul obligaţiei de asigurare a acestei răspunderi.

Potrivit ziare.com, în primă fază se va modifica legislaţia primară, apoi schimbările sunt aprobate în Parlament. După acest pas, ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare a noii legi cu respectivele modificări.

Într-un interviu acordat pentru ziare.com, Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului Asigurări, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a vorbit despre modificările de pe piaţa de asigurări. 

Astfel, potrivit acestuia, vor exista mai multe modificări în perioada următoare.