O faimoasă companie de rezervări hoteliere taie mii de locuri de muncă din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Booking FOTO 123 RF

Site-ul de rezervări de hoteluri Booking.com urmează să reducă numărul de angajaţi cu 25%, din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

Compania cu sediul în Amsterdam a anunţat că va renunţa în total la 4.375 de angajaţi din cei circa 17.000 pe care îi are în prezent la nivel mondial. Marţi dimineaţă, personalul a fost informat despre tăierile de locuri de muncă.

„Din păcate, din cauza crizei corona, la fel ca multe alte organizaţii de turism, trebuie să facem pasul foarte dificil de a mişcora forţa de muncă globală, această mişcare urmând să afecteze până la 25 la sută din forţa de muncă globală”, a declarat un purtător de cuvânt al Booking.com.

Potrivit acestuia, deşi compania a făcut multe pentru a salva cât mai multe locuri de muncă posibil, este necesară o restructurare în linie cu viitorul industriei de turism.

Booking.com a înregistrat o pierdere de aproape 700 de milioane de euro în primul trimestru, în contextul în care rezervările de cazare au scăzut cu 85% la nivel mondial.

Fondată în 1996, Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de cazări pe site-ul său, care este disponibil în 43 de limbi.

Prin acest plan de disponibilizare, compania calcă pe urmele altor platforme online precum Airbnb şi TripAdvisor, care au anunţat, de asemenea, concedierea a aproximativ 25% din forţa de muncă.

Mai multe pentru tine:
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”