Mizează pe o poliță de asigurare cu ofertă limitată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă faci parte din categoria investitorilor conservatori, mizează pe asigurări index-linked. Sunt poliţe complexe care îţi garantează capitalul investit. Oferta este, însă, limitată!

Alexandra Ionescu este relaxată. Nimic nu se compară cu sentimentul unei investiţii garantate. A reuşit să evite recesiunea care a făcut ravagii în portofoliile de asigurări de viaţă cu investiţii ale celor aproximativ 70.000 dintre clienţii companiilor care funcţionează pe piaţa autohtonă.

În toamna anului trecut şi-a plasat o parte din economii într-o poliţă care presupune un contract pe termen mediu şi îmbină componentele clasice ale unei asigurări cu investiţii pe piaţa de capital. Principalul avantaj al acestei poliţe: garantarea la scadenţa contractului a returnarii capitalului investit plus un randament minim garantat, diferit pentru investitia în euro sau pentru cea în lei. Alexandra (29 de ani), director de retail la o companie de brokeraj, a ales un produs relativ nou pe piaţa de asigurari din Romania. "Produsul este oferit pe o perioadă de 7-10 ani şi se potriveşte aşteptărilor mele, adică un randament crescut al economiilor". Dar este o poliţă nerecomandată celor care ştiu că vor avea nevoie de bani lichizi în viitorul apropiat.

Pentru a investi într-o asigurare index-linked trebuie să ai cunoştinţe financiare solide. Care este diferenţa dintre o asigurare unit-linked şi un astfel de produs? „Clientul trebuie să înteleagă un index bursier. De cealaltă parte, polita unit-linked nu e legată de nici un index, ci numai de performanţa fondului" explică Virgil Şoncutean, Allianz Group OPEX.

Citiți articolul integral în numărul 23 al revistei Forbes România.