Ministerul Economiei a ales managerii privaţi de la Societatea Naţională a Apelor Minerale. Cine sunt noii administratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea Naţională a Apelor Minerale vrea să deschidă două fabrici de îmbuteliere şi să exporte în China şi statele din Golful Persic

Ministerul Economiei a numit cinci noi membri în consiliul de administraţie al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM), selectaţi în baza ordonanţei de urgenţă 109 a mamagementului profesionist în companiile de stat.

Cei cinci membri numiţi în consiliul de administraţie sunt Mircea Dragoş Dascălu, Bogdan Constantin Andronic, Carmen David, Alexandra Cristina Popa şi Cătălin Vlăduţ Popescu.

„Ţinând cont de obiectivul principal al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale SA, şi anume diversificarea serviciilor prin pătrunderea în pieţe noi, s-a concluzionat că experienţa unui profesionist în domeniul sales şi marketing, a unuia în domeniul de relaţionare cu autorităţile de reglementare şi cu factorii decizionali, a unuia în domeniul managementului, a unuia în domeniul financiar, precum şi a unuia în domeniul tehnic sunt necesare în cadrul Consiliului de Administraţie nou format“, a precizat Ministerul Economiei, într-un comunicat. 

Ce spune CV-ul fiecăruia

Potrivit Ministerului Economiei, Mircea Dragoş Dascălu are o experienţă profesională de peste 23 de ani în diverse sectoare: bănci, aeroporturi, airlines, turism, building technologies. Competenţele sale sunt în domeniul risk management, marketing, restructurare şi reorganizare de companii. Timp de şase ani a ocupat poziţii de senior manager şi executive manager la Siemens Business Services şi Siemens Building Technologies, unde a  coordonat proiecte multiple de consultanţă pentru clienţii externi şi interni. A coordonat echipe în 155 de ţări şi a fost responsabil cu implementarea proceselor de business. Din anul 2014 deţine poziţia de Leader German Desk la Deloitte. 

Bogdan Constantin Andronic are o experienţă profesională de peste 26 de ani în administraţie publică centrală şi învăţământ, şi experienţă în administrarea de companii, având în portofoliu companii precum Romaero, Avioane Craiova, Plafar sau Conversmin. A obţinut, în anul 2000, titlul de doctor în contabilitate, în cadrul Universităţii „Al.I.Cuza“ din Iaşi. 

Carmen David are o experienţă profesională de peste peste 20 ani în domeniul managementului: experienţă solidă de vânzări, marketing şi business development, experienţă în reorganizarea activităţii comerciale, în realizarea şi dezvoltarea de strategii de business şi programe de turn-around. A deţinut funcţii de conducere în companii precum Artă Grafică SA, M.T.IL Group Kodak Naţional Distributor, The Console Group. 

Alexandra Cristina Popa are o experienţă profesională de peste peste 11 ani, dintre care 9 ani experienţă la companii de pe plan local şi 2 ani în Paris în cadrul Societe Generale Corporate & Investment Banking şi Dexia Securities. Are experienţă în fuziuni şi achiziţii pe pieţe emergente atât în Europa, Europa Centrală şi de Est şi Africa, în coordonarea de procese de restructurare post achiziţie şi optimizare, dar şi analiză. De asemenea are experienţă în negocierea cu băncile privind refinanţarea.

În fine, Cătălin Vlăduţ Popescu are o experienţă profesională de peste 12 ani în domeniul resurselor de apă şi în domeniul energetic activând în companii de stat, în mediul universitar şi în administraţie publică. Din anul 2015 este director de proiect în cadrul Hidro Tarniţa SA referitor la securizarea finanţării şi negocierea cu marii finanţatori, precum BERD şi Comisia Europeană. A avut în coordonare proiecte complexe de amenajări hidrotehnice şi hidroenergetice.

Pentru posturile de administratori ai Societăţii Apelor Minerale au fost înregistrate 88 de candidaturi, adică 18 pentru fiecare poziţie.

Apemin, 75% din totalul licenţelor la nivel naţional

Societatea Naţională a Apelor Minerale a fost înfiinţată în 1998 şi are peste 150 de angajaţi. Compania are cinci sucursale, la Miercurea Ciuc, Deva, Vatra Dornei, Siculeni şi Târgul Secuiesc. Compania deţine în acest moment 82 de licenţe, adică 75% din totalul licenţelor la nivel naţional, din care 68 de exploatare şi restul de explorare. 

În ultimii doi ani compania a anunţat de mai multe ori că vrea să îşi deschidă propriile fabrici de îmbuteliere şi să se extindă pe pieţele din China şi Orientul Mijlociu, unde ar urma să exporte apă minerală.

În prezent, Ministerul Economiei are 56 de societăţi în subordine sau în coordonare. 

Recent, Ministerul Economiei a numit noi administratori şi la companiile Salrom, Cupru Min şi Plafar.