Hidroelectrica vrea să se implice în turism. Ce hoteluri şi baze de tratament pot fi incluse în circuitul turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidroelectrica a lansat în SEAP un anunţ de achiziţie a unor servicii de întocmire a studiilor de opoprtunitate, în urma cărora va afla dacă este mai profitabil să se implice cu resurse proprii în turism sau dacă va fi mai bine să închirieze imobilele pe care le deţine şi pot fi incluse în circuitul turistic.

Achiziţia unor „Servicii de intocmire studii de oportunitate” a fost iniţiată în SEAP (SICAP) prin publicarea anunţului de participare simplificat nr. SCN1043298 / 14.05.2019. Data limitaă de depunere a ofertelor a expirat luni, 27 mai a.c., ora 15,00.

Potrivit anunţului, „Obiectul achiziţiei este achiziţia de servicii de întocmire studii de oportunitate în vederea  maximizării profitului prin administrarea cu resurse proprii sau prin închiriere către terţe persoane a unor imobile din patrimoniu Hidroelectrica SA, de natura recreativă, baze sportive, de agrement, de odihnă şi tratament”.

Este vorba de un număr de 8 active, respectiv 6 baze sportive, un hotel şi un motel, a căror destinaţie iniţială era recuperarea forţei de muncă a salariaţilor proprii ai Hidroelectrica. 

Astfel, Hidroelectrica ar putea introduce în circuitul turistic baza sportivă a sucursalei Cluj din Parcul Rozelor din municipiul Cluj Napoca, bazele sportive Porţile de Fier, Petreşti, Vâlcea, Curtea de Argeş şi Câmpulung, hotelul de 3 stele Tierna de lângă Herculane şi motelul de la Ostrovul Mare din comuna Gogoşu, judeţul Mehedinţi.