Grupul Rompetrol a depus o nouă ofertă pentru preluarea acţiunilor Rompetrol Rafinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii grupului Rompetrol au depus astăzi o nouă ofertă de preluare a acţiunilor Rompetrol Rafinare, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins preţul din oferta anterioară, considerându-l prea mic.

"Au depus la termen noul preţ din ofertă, în plic închis şi sigilat, însă după ora 12.00, astfel că nu am avut timp să întrunim o şedinţă pentru analizarea amendamentului adus preţului. Vom discuta luni într-o şedinţă dacă noul preţ respectă cerinţele din decizia dată când Comisia a respins primul preţ", a declarat Lorand Kralik, comisar CNVM, citat de Mediafax.

Comisia a respins la 27 ianuarie preţul din oferta de preluare la Rompetrol Rafinare, de 0,0625 lei/acţiune, considerându-l prea mic raportat la valoarea activului net conform celor mai recente situaţii financiare auditate, respectiv cele de la 31 decembrie 2008, din care reiese o valoare de 0,0741 lei/acţiune.

Instituţia a solicitat grupului Rompetrol să depună până luni, 1 februarie, un amendament prin care să modifice preţul. Ulterior, ofertantul a anunţat CNVM că analizează situaţia şi va răspunde la solicitarea instituţiei "cât de curând", iar Comisia a prelungit pentru vineri, 5 februarie, termenul limită pentru depunerea noului preţ.

Grupul Rompetrol este deţinut de compania de stat kazahă KazMunaiGaz. Rompetrol Rafinare este cea mai importantă companie din grup.